top of page
Αναζήτηση
  • Εικόνα συγγραφέα64cosmvan

Γιορτάζοντας την ημέρα π στο σχολείο

Έγινε ενημέρωση: 19 Απρ 2022

Παγκόσμια ημέρα της Σταθεράς π: Η γιορτή των μαθηματικών 14 Μαρτίου 2020

Το σχολείο μας για πρώτη φορά θα γιορτάσει την ημέρα πι την εβδομάδα 9-13/3/2020.

Οι μαθητές του erasmus θα συμμετάσχουν σε μια σειρά από δραστηριότητες που θα πραγματοποιηθούν στο σχολείο μας και με τρόπο βιωματικό και ευχάριστο θα "γνωρίσουν" τον αριθμό αυτό. Μείνετε λοιπόν συντονισμένοι ! Πολλές ενδιαφέρουσες εκπλήξεις μας περιμένουν,

Η Παγκόσμια Ημέρα της Σταθεράς π απευθύνεται σε μαθηματικούς και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 14 Μαρτίου, εξαιτίας κάποιων αριθμητικών συμπτώσεων που συμβαίνουν την ημέρα αυτή. Στην Αμερική, η 14/3 γράφεται ως 3-14, δηλαδή η τιμή της σταθεράς (Π=3,14).

Η μαθηματική σταθερά π είναι ένας πραγματικός αριθμός που μπορεί να οριστεί ως ο λόγος του μήκους της περιφέρειας ενός κύκλου προς τη διάμετρό του στην Ευκλείδεια γεωμετρία, και ο οποίος χρησιμοποιείται πολύ συχνά στα μαθηματικά, τη φυσική και τη μηχανολογία.

Ο εορτασμός της ημέρας του «π» καθιερώθηκε το 1988 από τον Larry Shaw. Γιορτάζεται, δε, με την κατανάλωση στρογγυλών πιτών καθώς στα αγγλικά το ελληνικό γράμμα π θυμίζει την αγγλική λέξη pie που προφέρεται «πάι».

Ο συμβολισμός προέρχεται από το αρχικό γράμμα «π» (πι) της λέξης «περιφέρεια», και έχει καθιερωθεί διεθνώς. Στο λατινικό αλφάβητο συμβολίζεται ως Pi, όταν δεν είναι διαθέσιμοι τυπογραφικά ελληνικοί χαρακτήρες. Το π είναι γνωστό επίσης ως σταθερά του Αρχιμήδη ή αριθμός του Λούντολφ.




5 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Erasmus days 2022

bottom of page