top of page
Αναζήτηση
  • Εικόνα συγγραφέα64cosmvan

MATH CITY MAP

Προετοιμάζοντας τη δραστηριότητα. "Μια μέρα στον Πύργο Βασιλίσσης" στο πάρκο Τρίτση. Χρησιμοποιούμε τα μαθηματικά και οι μαθητές τα κατανοούν μέσα απο βιωματικές δράσεις.

Μια διαδρομή μαθηματικών είναι μια βόλτα για να ανακαλύψουμε τα μαθηματικά. Ένα μαθηματικό μονοπάτι μπορεί να είναι σχεδόν οπουδήποτε -στη γειτονιά, σε μια περιοχή ή ένα εμπορικό κέντρο, σε ένα πάρκο, στο ζωολογικό κήπο, στη βιβλιοθήκη, ακόμη και μέσα η έξω απο ένα κτίριο. Μέσω του μαθηματικού χάρτη που δημιουργούμε, χρησιμοποιώντας την εφαρμογή MathCityMap, δείχνουμε σημεία όπου οι μαθητές θα διατυπώνουν, θα συζητούν και θα επιλύουν ενδιαφέροντα μαθηματικά προβλήματα αντίστοιχα με το περιβάλλον που θα βρίσκονται. Ένα γεφύρι, μια πόρτα, ένα σιντριβάνι, γεωμετρικά μοτίβο σε ένα παράθυρο η σε μια αυλή.

Ήδη στην προηγούμενη εργασία τους οι μαθητές μπόρεσαν να κατανοήσουν και να μελετήσουν γεωμετρικά σχήματα στο περιβάλλον τους.

Ο καθένας μπορεί να δημιουργήσει ένα μονοπάτι μαθηματικών μόνος του, με την οικογένειά του ή με μια άλλη ομάδα. Οι συμμετέχοντες συνεργάζονται σε όλη τη διάρκεια της δραστηριότητας καθώς δεν υπάρχει ανταγωνισμός ή βαθμολόγηση.

Μια πολύ ενδιαφέρουσα και εκπαιδευτική δραστηριότητα για τους μαθητές μας.


2 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Erasmus days 2022

bottom of page