top of page
Αναζήτηση
  • Εικόνα συγγραφέα64cosmvan

Μέχρι τώρα....

Τα πεπραγμένα των μέχρι τώρα δραστηριοτήτων μας στο erasmus. Συμμετοχή στις ημέρες erasmus με εικονικό μουσείο, βιωματική μάθηση μέσω της πλατφόρμας MathCityMap, διεθνές διαδικτυακό παιχνίδι γνώσεων με την πλατφόρμα kahoot!, διήμερο εργασιών με των πλατφορμων webex,googlemeet,MeetTeam, διαδικτυακο παιχνίδι για κατανόηση των Οικονομικών Μαθηματικών. Ήταν μια πολύ όμορφη χρονιά.

Προσθέτω μόνο το σκοπό της διήμερης συνάντησης μας.

Κατά τη διάρκεια των διαδικτυακών συναντήσεων χρησιμοποιήθηκαν καταιγισμός ιδεών, ερωτηματολόγια καθώς και online συνεργατικά εργαλεία ενώ στο τέλος της πρώτης ημέρας οι ομάδες παρουσίασαν τις εργασίες τους. Τη δεύτερη ημέρα πραγματοποιήθηκε workshop κατά τη διάρκεια του οποίου οι μαθητές ενημερώθηκαν για τον τρόπο υλοποίησης της δραστηριότητας που θα υλοποιηθεί 4-29 Ιανουαρίου 2021.

Ποιος όμως ακριβώς ήταν ο στόχος αυτών των δραστηριοτήτων; Ο Οικονομικός Γραμματισμός.

Στην προετοιμασία των εφήβων για μια επιτυχημένη και ευτυχισμένη ενήλικη ζωή περιλαμβάνονται η απόκτηση κατάλληλων γνώσεων και δεξιοτήτων που θα τους βοηθήσουν να διαχειριστούν σωστά τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες ενός ραγδαία εξελισσόμενου μέλλοντος.

Η γνώση της οικονομικής διαχείρισης είναι σημαντική και σε αυτό βοηθά ο οικονομικός γραμματισμός που είναι η ικανότητα κατανόησης και αποτελεσματικής χρήσης διαφόρων χρηματοοικονομικών δεξιοτήτων, όπως προσωπική οικονομική διαχείριση, ο προϋπολογισμός και η επένδυση. Κατά τη διάρκεια των δραστηριοτήτων οι μαθητές ήλθαν για πρώτη φορά σε επαφή με χρηματιστηριακές έννοιες και όπως οι ίδιοι ανέφεραν βελτιώθηκαν οι γνώσεις τους στα οικονομικά, κατανόησαν πως γίνονται οι επενδύσεις και είναι ποιο είναι το ρίσκο, έμαθαν πως να χρησιμοποιήσουν τα μαθηματικά στις έννοιες αυτές.

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές μας που ανταποκρίθηκαν με θέρμη και πραγματικά εργάστηκαν με πάθος και ενθουσιασμό



0 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Erasmus days 2022

bottom of page